Telefoon
0471 622 631

Oorkaarsritueel


Een oorkaarsritueel is een heerlijk ontspannend moment van rust. 

We starten met een zachte massage van de lymfe bij de oren, waarna ik de oorkaars in je ene oor plaats. Oorkaarsen zijn geen klassieke kaarsen, maar het is een met was doordrenkte doek die zachtjes en rustig opbrandt. Bij het plaatsen van deze kaars in je oor, kan je een knisperend geluid waarnemen dat veel mensen doet denken aan het ruisen van de zee.

Dat geluid werkt ontspannend op je centraal zenuwstelsel en door de lichte trilling van de kaars word je ook binnenoor zachtjes gemasseerd.


Het kan je sinussen vrijmaken en eventuele spanningshoofdpijn verzachten. Het wordt al duizenden jaren gebruikt bij Indianenvolkeren om hoofd- en oorklachten te verhelpen.

Ik gebruik hiervoor de biologische kaarsen van Biosun.

Biosun oorkaarsen zijn voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi-indianen met onder meer honingextract, etherisch extract van salie en kamille.

Dit is echter geen medische behandeling, en ik zie het het vooral als een diep ontspannend cocoon-uurtje voor jezelf.


Na je ene oor, is je andere oor aan de beurt om evenwicht te brengen. 


Na de oorkaarsen krijg je nog een zachte massage van het gelaat om ook daar de afvoer van je lymfe te stimuleren. Na het ritueel mag je nog een kwartiertje narusten en bijkomen met een kopje thee. 

Je mag een uurtje uitrekken voor dit ritueel.

Tarief: 50€