Telefoon
0471 622 631

Relaxatietherapie

Heb je moeite met ontspannen?

Loop je tegen een burn-out aan, of zit je er midden in?

Ga je door een stressvolle periode op het werk of privé en kan je lichaam nog moeilijk rust vinden?

Door middel van meditatietechnieken in combinatie met massage, kan ik je helpen weer rust in je hoofd en je lichaam te vinden.

De meditaties zijn gebaseerd op mindfullness. En het jou leren ademhalen op een manier waarop jij jezelf tot rust kan brengen.

Een ontspannende massage om helemaal in je lichaam te komen en te leren voelen wat er omgaat in je lichaam en je geest, maakt deel uit van de therapie.

Ik geef je geen pasklare antwoorden, maar wel dagdagelijkse toepassingen en tips om de rust te doen weerkeren en zo het antwoord in jezelf te kunnen vinden.

Relaxatietherapie is vooral het weer leren voelen van emoties en spanningen waarvan je je niet bewust was.

We starten met een intakegesprek waarin jij je verhaal doet.

Waarom ben je op zoek naar rust? En wat brengt jou tot bij mij?

Daarna stel ik jou een aantal extra vragen die me nog meer duidelijkheid kunnen geven met welke stress jij kampt.

Uit de praktijk blijkt dat veel mensen dankzij dit intakegesprek, zelf ook een beter inzicht krijgen in hoe ze in het leven staan.

Aan de hand van je antwoorden kan ik een heel persoonlijke analyse maken en de meditaties aanpassen aan jouw probleem.

Het kan zijn dat we na het intakegesprek al een meditatie doen, dat hang af van de tijd die je nodig had om je verhaal te doen.

In de volgende sessies gaan we aandacht schenken aan ademhaling, aan wat het is wat je precies voelt en hoe jij jezelf tot rust kan brengen door middel van je ademhaling en korte meditatieoefeningen.

Ik ga je in de praktijk mee op weg helpen, maar het is de bedoeling is dat jij thuis zelf ook aan de slag gaat en op die manier zonder hulp jezelf tot rust kan brengen.

Best volg je na het intakegesprek minstens vier sessies en dit met een maximale tijd van een week tussen elke sessie, dit om een effectief resultaat te kunnen krijgen.

Als jij het gevoel hebt meer sessies nodig te hebben ben je uiteraard van harte welkom, evenzeer voor onderhoudssessies die je bijvoorbeeld maandelijks of om de zes weken kan inlassen.

Voor mensen die het nodig hebben af en toe wat hulp te krijgen of baat hebben bij herhaling zijn deze opvolgsessies zeker nuttig.

Elke sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Ik heb mijn opleiding tot relaxatietherapeut genoten bij Centrum Open Mind in Lovendegem. Een centrum met kwaliteitsvolle opleidingen, dat gebruik maakt van gekwalificeerde en wetenschappelijk onderbouwde technieken en scholingswijzes.

  • Intake gesprek ( noodzakelijk om de therapie op te starten ) 45,-
  • Vervolgens, wekelijks 1 therapie sessie met een minimum van vier sessies.  Per sessie 45,- 
  • Reserveer en betaal je voor vier sessies samen, dan betaal je 170,- ipv 180,-

Het intake gesprek wordt apart van de sessies afgerekend omdat het gesprek in elk geval moet plaatsvinden en ik na het gesprek mensen de kans wil geven om na te denken of ze de vier therapie sessies willen boeken.