Telefoon
0471 622 631

Restorative Yoga.

Restorative yoga is een zachte en helende vorm van yoga.

Ze spreekt het zelfherstellende vermogen van ons lichaam aan en je hoeft er zelfs geen klassieke yoga voor te kunnen.

In deze vorm van yoga neem je diverse houdingen aan die door props, dekens en kussens ondersteund worden. Dit helpt je om je volledig over te geven aan de houding en je ondersteund en gedragen te voelen.

In restorative yoga hoef je niets te bereiken of te verwezenlijken, je bent gewoon aanwezig.

Het helpt je ook de grenzen van je lichaam te herkennen en diep te ontspannen.

Het zorgt ervoor dat je bindweefsel soepel blijft, het leert je te vertrouwen op je zintuigen en zorgt voor een betere slaap en een goede bloedsomloop.

Deze houdingen worden telkens zeven minuten aangehouden om je lichaam en je geest het vertrouwen te geven dat het veilig is en telkens dieper te kunnen ontspannen.

Ik begeleid je individueel in iedere houding en zal je helpen met elke ondersteuning om je zo gekoesterd en gedragen te voelen.

De meerwaarde die ik jou graag wil bieden, is een één op één begeleiding. Daardoor kunnen we de juiste houdingen voor jou en voor jouw lichaam inzetten en hoef jij je geen zorgen te maken of je wel goed ligt en kan ik je helpen in iedere houdingswissel. Ik ondersteun je lichaam met de juiste props en dek je toe met een dekentje.

Deze yogavorm is geschikt voor iedereen en voor elk lichaam.

Maar ze is bijzonder doeltreffend voor mensen die kampen met een burn-out, fysieke klachten, zenuwpijnen, extreme vermoeidheid en lichte depressie. Omdat wanneer je deze klachten ervaart, je lichaam vaak te moe is of teveel pijn heeft om te sporten of een andere vorm van beweging te doen. De restorative yoga gaat je lichaam helpen weer op een zachte manier te bewegen en soepel te worden zonder inspanning. Zodat je daarna weer stilaan andere bewegingsvormen kan opnemen.

Dit is ook een fijne vorm van meditatie voor mensen die moeite hebben met de klassieke vormen van mediteren, omdat hier je lichaam toch het gevoel krijgt met iets 'nuttig' bezig te zijn en de houdingen zich om de zeven minuten afwisselen.

Je kan boeken voor een uur individueel begeleide Restorative yoga. 

Tarief: 40€


Je kan deze oefeningen ook integreren als onderdeel van Relaxatietherapie. Dan kiezen we voor de meditatie-oefeningen ofwel een aantal Restorative houdingen in combinatie met een korte massage.

Voor de tarieven van Relaxatietherapie kan je klikken op de desbetreffende link in het menu.